Арсеній Яценюк закликав президента невідкладно звернутися до НАТО і ЄС за допомогою в гасінні пожеж

Арсеній Яценюк закликав президента невідкладно звернутися до НАТО і ЄС за допомогою в гасінні пожеж

12:10, 18 квітень 2020

Прем’єр-міністр 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк закликав президента невідкладно звернутися до НАТО та ЄС за допомогою в гасінні пожеж. Про це від заявив у відеозверненні на Facebook 18 квітня.

«Крім коронавірусу і економічної кризи Україну охопили пожежі. Це пряма загроза життю кожного українця», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що зараз українські рятувальники і Міністерство внутрішніх справ борються з тим, щоб загасити ці пожежі.

«Вірогідно, що основна причина – це умисні підпали. І це підлягає жорсткому покаранню», - підкреслив він.

«Наших ресурсів недостатньо для того, щоб подолати ще одну кризу в Україні. Вважаю, що президент України повинен невідкладно звернутися до Генерального секретаря НАТО та наших партнерів з Альянсу, а саме в Комітет з питань планування надзвичайних ситуацій, де Україна представлена Державною службою з надзвичайних ситуацій, - щоби наші партнери надали нам невідкладну допомогу по гасінню цих пожеж», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він також підкреслив необхідність звернутися до партнерів з Європейського Союзу: «Зателефонувати як Президенту Європейської комісії, так і главам урядів і президентам країн-сусідів».

«Свого часу ми їм допомагали, коли в них виникали надзвичайні ситуації. Зараз ми просимо про допомогу їх. Україні потрібна допомога для того, щоб подолати ще одну кризу», - наголосив  Арсеній Яценюк.