Арсеній Яценюк привітав Главу УГКЦ Святослава з ювілеєм: Церква під Вашим проводом була разом із народом – на барикадах, під обстрілами й у шпиталях

Арсеній Яценюк привітав Главу УГКЦ Святослава з ювілеєм: Церква під Вашим проводом була разом із народом – на барикадах, під обстрілами й у шпиталях

11:00, 05 травень 2020

Прем‘єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк привітав Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з 50-річним ювілеєм.

У своєму дописі на Facebook Арсеній Яценюк підкреслив, що Блаженніший Святослав «подвижницькою працею продовжує і примножує великі справи своїх видатних попередників – Андрея Шептицького, Йосифа Сліпого, Любомира Гузара».

Роки Патріаршества Владики Святослава, наголосив Арсеній Яценюк,  – це «спротив узурпації влади і повстання проти антинародного режиму, піднесення і біль Майдану, відсіч російській агресії і європейський поступ України».

«Весь цей час наша Церква під Вашим проводом, Владико, була разом із народом – на барикадах, під обстрілами, у шпиталях; з солдатами і дипломатами, з волонтерами і лікарями. Дякувати Вам за це те ж саме, що дякувати людині, яка не дає відтяти самій собі руку і витягти з себе серце. Бо Ваше служіння невідокремне від України, від її народу, від його долі», - написав він.

«Гордий знайомству з Вами, відчував Вашу підтримку у найтяжчі дні свого життя і не з чиїхось слів знаю, що Ви зробили і робите для України і українців. З Ювілеєм Вас, дорогий і шановний Патріарше, довгих і благих літ, впевнених кроків на шляху, яким Ви невтомно простуєте!» - написав Арсеній Яценюк.