Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ: COVID-19 - це черговий «чорний лебідь». Відбувається криза, і ми маємо знайти шлях, як вийти з неї сильнішими

Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ: COVID-19 - це черговий «чорний лебідь». Відбувається криза, і ми маємо знайти шлях, як вийти з неї сильнішими

15:58, 15 травень 2020

«Нинішній президент та уряд мають дотримуватися порядку денного реформ. Вони мають зробити рішучі кроки, аби, з одного боку, подолати різноманітні кризи, а з іншого - боротися за краще майбутнє України, яка має стати частиною родини Європейського Союзу та НАТО», - підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, засновник Фонду «Відкрий Україну» та Київського Безпекового Форуму, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії  КБФ 15 травня.

Він наголосив, що в майбутньому ми побачимо цілу низку «чорних лебедів». COVID-19 - це черговий «чорний лебідь». Відбувається криза, і ми маємо знайти шлях, як подолати цю кризу і вийти з неї сильнішими, ніж були раніше».

Арсеній Яценюк підкреслив, що «залишається дуже оптимістичним»: «У 2014 році навіть більшість наших друзів не були впевнені щодо майбутнього України. Усі боялися, що Україна буде завойована Російською Федерацією. Але цього не сталося і ніколи не станеться».

Лідер НФ зазначив, що дорога до кращого майбутнього України «не буде гладкою»: «Цього складно досягти, але нинішній президент та чинний уряд мають дотримуватися порядку денного реформ. Вони мають зробити рішучі кроки, аби, з одного боку, подолати різноманітні кризи, що постали перед нами, а з іншого - боротися за краще майбутнє України, яка має стати частиною родини Європейського Союзу та НАТО».

«Усе в наших руках. Довіра і віра в майбутнє, у цінності, віра в наші можливості досягти кожної цілі, яку ми перед собою поставили», - сказав Арсеній Яценюк.

Тема нинішньої дискусії КБФ, організованої Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» - «Хто воює проти світової демократії?» Учасниками розмови стали американська журналістка, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбаум; німецька політична і громадська діячка, член Європейського парламенту у 2004-19 роках Ребекка Гармс; американський дипломат, колишній заступник Держсекретаря США з питань Європи та Євразії, координатор санкційної політики США під час адміністрації Президента Обами Деніел Фрід; британський журналіст та автор, запрошений старший науковий співробітник Інституту глобальних справ Лондонської школи економіки Пітер Померанцев; філософ, директор аналітичних проектів «Інтерньюз-Україна», головний редактор ініціативи «UkraineWorld» Володимир Єрмоленко. Модератор - Данило Лубківський, колишній заступник Міністра закордонних справ України, член Наглядової ради фонду «Відкрий Україну».

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований у 2007 році.