Арсеній Яценюк про суд щодо держзради Януковича: Адвокати Януковича більше схожі на російських політтехнологів з ФСБшними погонами

Арсеній Яценюк про суд щодо держзради Януковича: Адвокати Януковича більше схожі на російських політтехнологів з ФСБшними погонами

19:09, 15 червень 2020

«Так звані адвокати Януковича мені більше подібні на російських політтехнологів з ФСБшними погонами. Їхня мета тільки одна – жодного слова про право і про правду, жодних доказів і фактів, виключно брехня і їхня інтерпретація подій», - наголосив  лідер партії «Народний фронт», прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк у перерві засідання Апеляційного суду Києва, де він виступає як свідок у справі про державну зраду Януковича.

«Відмазати Януковича і Путіна – от завдання адвокатів на цьому апеляційному суді. Принаймні хоча б створити медійну картинку, що взагалі Янукович з Путіним - це дві людини, які зберегли територіальну цілісність України», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що адвокати постійно повторюють одній й ті ж самі запитання із проросійською риторикою «виключно для того, щоби вони розповіли свою версію брехні».

У запитаннях адвокатів, підкреслив лідер «Народного фронту», звучать такі фрази як «так звана агресія», «так звана революція», і цим вони порушують закон: «У нас в нормах закону визначена Революція Гідності, російська агресія, у нас в нормі закону визначена окупація Росією території України. Якщо адвокат порушує закон, цих адвокатів в шию треба гнати. Хай в Росії виступають. Це взагалі відповідальність дисциплінарної комісії адвокатури».