Наступний рік може стати роком дострокових парламентських виборів

Наступний рік може стати роком дострокових парламентських виборів

16:22, 10 липень 2020

«Вважаю, що монобільшість раніше чи пізніше приведе до дострокових парламентських виборів. В мене тільки питання – коли? Думаю, що дострокові парламентські вибори цього року не відбудуться. Але наступний рік, з огляду на те, що ніякої монобільшості вже немає, може стати тим роком, коли України піде на дострокові парламентські вибори», - підкреслив Голова Київського Безпекового Форуму, Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ 10 липня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що серйозний виклик чекає Україну і цьогоріч – це місцеві вибори: «Вони проводяться за доволі складною системою, і там будуть серйозні ідеологічні розбіжності. І на цих місцевих виборах будуть займатися не тим, щоби вирішити проблему децентралізації чи місцевих громад. Будуть прокладати шлях для політичної деструкції і розколу ідеологічного України».

«Я переживаю, що ці місцеві вибори можуть політично поділити Україну по Дніпру. Тому що кожен буде грати свою скрипку виключно політичної ідеології, а не місцевої кампанії», - підкреслив Голова КБФ.

Учасниками цьоготижневої онлайн дискусії КБФ стали заступник Голови Верховної Ради, засновниця і співголова Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Олена Кондратюк; економіст, банкір, Голова правління Райффайзен Банку Аваль у 2005-2019 роках Володимир Лавренчук; журналіст, громадський діяч, шеф-редактор Суспільного телебачення, Голова Комітету з національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Макаров; Генеральний директор української інвестиційної компанії «Dragon Capital», Президент Європейської Бізнес асоціації Томаш Фіала; дипломат, заступник Міністра закордонних справ України у 2014 році, дипломатичний радник Прем’єр-міністра у 2015-16 роках і член Правління Фонду «Відкрий Україну» Данило Лубківський.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.