Якщо Україна вийде з програми МВФ, бюджет можна буде описати одним словом – дефолт

Якщо Україна вийде з програми МВФ, бюджет можна буде описати одним словом – дефолт

16:09, 10 липень 2020

Якщо влада не призначить незалежного голову НБУ і вийде з програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, увесь бюджет буде називатися тільки одним словом – дефолт, підкреслив Голова Київського Безпекового Форуму і Прем’єр-міністр України у 2014-16 роках, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ 10 липня.

Одним із головних викликів  він назвав завершення бюджетного року та проект бюджету на 2021-й: «Це буде велика дискусія. Як їм зверстати бюджет поточного року, тому що він недовиконується, - і закрити дефіцит у 300 мільярдів гривень?»

«Якщо вони не призначать незалежного голову центрального банку і, не дай Бог, вийдуть з програми Міжнародного валютного фонду, то весь бюджет буде називатися тільки одним словом – дефолт. Це вже буде не бюджет поточного року чи наступного, а дефолт», - сказав Арсеній Яценюк.

Учасниками цьоготижневої онлайн дискусії КБФ стали заступник Голови Верховної Ради, засновниця і співголова Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Олена Кондратюк; економіст, банкір, Голова правління Райффайзен Банку Аваль у 2005-2019 роках Володимир Лавренчук; журналіст, громадський діяч, шеф-редактор Суспільного телебачення, Голова Комітету з національної премії імені Тараса Шевченка Юрій Макаров; Генеральний директор української інвестиційної компанії «Dragon Capital», Президент Європейської Бізнес асоціації Томаш Фіала; дипломат, заступник Міністра закордонних справ України у 2014 році, дипломатичний радник Прем’єр-міністра у 2015-16 роках і член Правління Фонду «Відкрий Україну» Данило Лубківський.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.