Є небезпека, що внаслідок виборів в органах місцевої влади будуть створені антиукраїнські коаліції

Є небезпека, що внаслідок виборів в органах місцевої влади будуть створені антиукраїнські коаліції

16:15, 03 липень 2020

Масова російська пропаганда буде мати для України неймовірні наслідки, в тому числі і на місцевих виборах, наголосив Голова Київського Безпекового Форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час онлайн дискусії КБФ 3 липня.

Він наголосив, що Путін володіє половиною новинних каналів в Україні: «Країна повна пропагандистів, зрадників і лжепророків, які щодня дурять народ і, отримуючи гроші від нашого ворога, ким є Російська Федерація, фактично утворюють п’яту колону всередині України».

Арсеній Яценюк підкреслив, що «не бачить жодної можливості для сьогоднішньої партії влади виграти місцеві вибори». «Але я бачу, що внаслідок місцевих виборів у місцевих органах влади будуть створені антиукраїнські коаліції. І по факту всі забудуть про тематику місцевих виборів і про децентралізацію, а почнуть мислити виключно ідеологічними штампами», - наголосив він.

«Росія вкладе неймовірні гроші в питання не децентралізації, а федералізації України. І знову підніметься мовне питання, знову підніметься питання віросповідання саме в російській інтерпретації. На цьому вони будуть далі розколювати українську державу і українське суспільство», - підкреслив лідер НФ.

У той же час, вважає Арсеній Яценюк, незважаючи на те, що «картинка не найкраща»,  «реалії України і історія України кажуть про те, що ми завжди мали неймовірні виклики, Україну і українців завжди хотіли знищити, але ми завжди виживали».

Учасниками цьоготижневої дискусії КБФ «Розмова про надію» стали Президент Українського Католицького університету Борис Ґудзяк; Міністр освіти України у 2016-19 роках Лілія Гриневич; народний депутат України VII, VIII і IX скликань, колишній Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Микола Княжицький; керівниця Українського форуму Королівського Інституту міжнародних відносин «Chatham House» Орися Луцевич; заступник Міністра закордонних справ України у 2014 році, дипломатичний радник Прем’єр-міністра у 2015-16 роках і член Правління Фонду «Відкрий Україну» Данило Лубківський.

Київський Безпековий Форум – провідний міжнародний форум України з обговорення проблем миру і безпеки. Заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році.