Опозиція наполягає на законі про звільнення від відповідальності мирних протестувальників, а не «беркутівців», які били людей, - Арсеній Яценюк

Опозиція наполягає на законі про звільнення від відповідальності мирних протестувальників, а не «беркутівців», які били людей, - Арсеній Яценюк

12:44, 19 грудень 2013

Опозиція наполягає на ухваленні закону щодо звільнення від відповідальності учасників мирних протестів,  окрім працівників «Беркуту», які били людей, - заявив на брифінгу в парламенті по завершенні наради у спікера в четвер, 19 грудня, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина».

Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція наполягає на ухваленні закону про звільнення від кримінальної відповідальності всіх учасників мирних протестів, «окрім працівників правоохоронних органів, які били людей і вчиняли реальний злочин».

«Поки що наша позиція, що такий закон повинен стосуватися виключно мирних громадян, не поділяється Партією регіонів. Ми свою позицію чітко заявили - амністію для «Беркуту», який в шоломах бив людей, ми не підтримаємо», - наголосив він.

«Щодо звільнення від відповідальності учасників мирних протестів, які зараз притягаються до кримінальної відповідальності, - це необхідно зробити і ми підтримуємо такий закон. Більше того, ми підготували такий проект законодавчого акту», - сказав Арсеній Яценюк.

За словами Арсенія Яценюка, спікер Рибак повідомив, «що начебто завтра Віктор Янукович знову планує взяти участь в засіданні круглого столу»: «Ми вважаємо, що такий круглий стіл може відбутись тільки в тому випадку, якщо сьогодні в парламенті буде проголосований і підписаний закон про звільнення від відповідальності учасників мирних протестів. Ще раз наголошую – учасників мирних протестів, а не працівників спецпідрозділу «Беркут», які били людей. Вони повинні нести відповідальність відповідно до закону».

Він також повідомив, що завтра до парламенту буде запрошений генеральний прокурор з інформацією про хід розслідування кримінальної справи щодо побиття активістів Майдану: «Завтра пленарний день розпочнеться саме з інформації генпрокурора».