Рада ухвалила закон про недопущення переслідування і покарання учасників мирних акцій

Рада ухвалила закон про недопущення переслідування і покарання учасників мирних акцій

17:15, 19 грудня 2013

Верховна Рада ухвалила закон про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання  осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, на якому наполягала опозиція.

Закон був ухваленний після тривалих переговорів на вечірньому засіданні парламенту.

За проголосували 339 депутатів.

Представляючи проект закону, депутат фракції “Батьківщина” Павло Петренко наголосив, що законопроектом передбачаєтсья звільнити від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту та масових заходів щодо їхніх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 року і до дня набрання чинності цим законом.

Усі кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень, відкриті з приводу цих подій, підлягають закриттю.

Також по відношенню до учасників мирних протестів не можуть бути відкриті нові кримінальні провадження та провадження щодо вчинення адміністративних правопорушень.

Згідно законом, особи, притягнуті до кримінальної відповідальності, відповідальності за адміністративні правопорушення з приводу подій, визачених статтею 1 цього закону, підлягають звільненню від відповідальності та визнаються такими, що не мають судимості і відповідальності за адміністративне прапорушення.

Уповноважений орган повинен прийняти рішення, що випливають з цього закону, протягом 10 днів з набрання ним чинності.