“Усі, хто боровся за свої права, захищені", - Арсеній Яценюк про закон щодо недопущення переслідувань учасників Майдану

“Усі, хто боровся за свої права, захищені", - Арсеній Яценюк про закон щодо недопущення переслідувань учасників Майдану

17:46, 19 грудня 2013

Законом про недопущення переслідування і покарання учасників мирних акцій від відповідальності звільняються виключно мирні протестувальники, а не ті, хто били людей і стоять за порушенням закону, - сказав парламентським журналістам голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк.

“Ми прийняли цей закон для десятків тисяч українців, які виходили на акції протесту і по відношенню до яких зараз влада почала політичні переслідування. Ми хочемо, щоб ці люди не боялись. Ми хочемо, щоб сім'ї були спокійні, що нікого не арештують, нікого не притягнуть до відповідальності і всі, хто боролись за свої права, захищені», - сказав Арсеній Яценюк.

За його словами, Партія регіонів намагалася внести до цього закону також звільнення від відповідальності працівників правоохоронних органів: «Вони пропонували декілька редакцій. Ми не погодилися. І зараз звільняються від відповідальності виключно ті, хто брав участь в мирних акціях протесту, а не ті, хто били людей, давали відповідні вказівки і хто стоїть за порушенням закону».

Арсеній Яценюк також наголосив, що Генпрокуратура зобов'язана проводити розслідування щодо організаторів і замовників побиття мирних протестувальників: «Партія регіонів намагалась звільнити від відповідальності посадовців. Саме від цього ми відмовились і саме тому редакція закону передбачає ключову фразу – виключно учасники мирних протестів».