Настане час, коли на КБФ виступатимуть президенти та прем’єри України, яка є членом ЄС і НАТО

Настане час, коли на КБФ виступатимуть президенти та прем’єри України, яка є членом ЄС і НАТО

20:48, 23 жовтень 2020

“Настане час, коли на цьому Форумі будуть виступати президенти і прем’єр-міністри України, яка буде членом НАТО і ЄС. На це потрібен тільки час і зусилля. Час у нас є. Зусилля треба прикладати. А віра в те, що Україна стане гідним членом ЄС і НАТО, і що Україна переможе в боротьбі за своє європейське успішне майбутнє, - є в кожного українця”, - підкреслив голова КБФ, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк, закриваючи Спеціальний Київський Безпековий Форум 23 жовтня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Київський Безпековий Форум обговорює не відірвані від життя українців академічні теми, а проблеми, які безпосередньо стосуються громадян: “Для громадян абсолютно зрозуміло, що якщо Україна стає членом НАТО, то в Донецьку, Луганську, Криму і в Києві, і в інших територіях України ніколи не буде російських танків. Тут буде виключно українська армія, яка підтримується Збройними Силами країн-членів НАТО відповідно до статті 5 Вашингтонського договору. Це зрозуміло для людини, що вона захищена”.

“Хтось може сказати, що незрозуміло, що таке Європейський Союз. ЄС – це чіткі і конкретні речі, які стосуються життя людини, розпочинаючи з соціальних стандартів, медичного забезпечення, освіти і закінчуючи судами і справедливістю”.

“Хтось може сказати, начебто Білорусь – це не наша проблема сьогодні. Ні, це наша проблема. Тому що якщо ми відвернемось від Білорусі, то завтра Путін, який і так контролює сьогоднішню білоруську владу, створить ще одну неймовірну нестабільність, загрозу для української держави і для кожного її громадянина. Адже якщо ми не підтримаємо Білорусь, як Захід підтримував Україну в часи Помаранчевої революції і в часи Революції Гідності, щоб не віддати Україну в лапи Путіну, - тоді програє і білоруський, і український народ”, - підкреслив голова КБФ.

Так само близька для українців і тема США, наголосив він: “Америка дуже близько, тому що це та США вводили санкції проти Путіна, допомагали Україні фінансово і постачали для неї нелетальну і летальну зброю”.

“Тому Форум – це не щось відірване від життя. Це те, що має безпосереднє відношення до життя кожного українця”, - сказав він. 

“Настане час, коли на цьому Форумі будуть виступати президенти і прем’єр-міністри України, яка буде членом НАТО і ЄС. На це потрібен тільки час і зусилля. Час у нас є. Зусилля треба прикладати. А віра в те, що Україна стане гідним членом ЄС і НАТО, і що Україна переможе в боротьбі за своє європейське успішне майбутнє, - є в кожного українця”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк подякував команді Фонду Open Ukraine за організацію Форуму. Він висловив вдячність всім учасникам нинішнього КБФ, які сьогодні знайшли можливість виступити безпосередньо на Форумі та звернулися до нього онлайн. Організація Спеціального Форуму під час пандемії, підкреслив лідер КБФ, - це новий досвід: “Але це правильний і цікавий досвід. Тому що будь-які проблеми, які виникають, дають поштовх для того, щоб знаходити нові шляхи”.