Арсеній Яценюк - владі: Дайте країні чіткий план

Арсеній Яценюк - владі: Дайте країні чіткий план

23:30, 27 листопад 2020

Дії влади повинні бути прогнозовані, а сама влада має показати країні чіткий план, як вирватися вперед. Про це прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк заявив 27 листопада в ефірі програми «Свобод слова з Савіком Шустером». 

«Страх, відчуття небезпеки, невпевненість у майбутньому – це те, що сьогодні переважає в Україні. Я не маю довіри до дій української влади. Бо я не знаю і не розумію, що українська влада хоче досягнути. Або вони самі не знають, що робити», - наголосив лідер НФ, додавши, що, схоже, так думають 80 відсотків українців. 

«Зараз  вибір між життям і смертю. Тому що Росія воює проти України, і тільки позавчора російський снайпер убив українського військовослужбовця. А світова пандемія воює проти мільйонів українців, яких треба захистити. Вибір між економічною прірвою і виживанням», - підкреслив Арсеній Яценюк. 

І тому передусім має бути ухвалений державний  бюджет, зазначив він: «Це питання двох тижнів роботи парламенту. Іншого варіанту, ніж прийняти бюджет, бути не може».

«Неприйняття бюджету – це відставка Кабінету міністрів. Відставка Кабінету міністрів – це дострокові парламентські вибори. Дострокові парламентські вибори в час війни, пандемії і економічної кризи ще й завершаться достроковими президентськими. І на цьому виграють в першу чергу росіяни, популісти і нові більшовики». 

Арсеній Яценюк  згадав, як в 2014 році треба було нагодувати армію, підписати угоду про асоціацію з ЄС, виконувати вимоги для здобуття безвізового режиму, звільнитися від російської газової залежності, ввести санкції, запровадити міжнародну коаліцію, платити соціальні виплатити, надавати субсидії – «це дуже конкретні речі».

«Звертаюся до людей, які представляють сьогоднішню українську владу. Скажіть, будь ласка, що і як ви збираєтеся робити в нашій країни. Ми зараз турбуємося про долю країни, яка знаходиться і в пандемічній кризі, і в економічній кризі, і у військовій агресії Російської Федерації проти України. Тому мій заклик сьогодні до влади. Візьміть себе в руки. Дайте країні чіткий план. Продемонструйте, що країна здатна вирватись вперед», - наголосив він.