Арсеній Яценюк зробить заяву в ДБР про державну зраду, вчинену народними депутатами від ОПЗЖ

Арсеній Яценюк зробить заяву в ДБР про державну зраду, вчинену народними депутатами від ОПЗЖ

20:20, 20 листопад 2020

Арсеній Яценюк планує у ДБР зробити заяву про державну зраду, вчинену народними депутатами України від “Опозиційної платформи “За життя”: “Це депутати партії Путіна, які використовують свій статус, щоб держава-агресор, захоплювала українську територію і переписувала українську історію”, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” в ефірі програми “Сьогодні” на каналі “Україна” 20 листопада.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо лідерів Революції Гідності за заявою “пропутінської партії ОПЗЖ, яка за вказівкою Путіна ініціювала кримінальне провадження не проти Януковича, а, навпаки, - на захист Януковича”.

Це, на його переконання, роблять, аби “звільнити Януковича від кримінальної відповідальності за розстріл Небесної Сотні і задовольнити апетити Путіна”.

“Путін має травму. Травму Майдану 2004-го і Майдану 2014 року, коли Україна, борючись за свою незалежність, не пішла на поводу у Путіна і не здалася йому. І не здасться”, - підкреслив голова “Народного фронту”. 

Арсеній Яценюк повідомив, що отримав виклик на допит, але він був перенесений через пандемію. “Я піду на допит зроблю заяву про державну зраду, вчинену народними депутатами України, які представляють партію “Опозиційна платформа “За життя”, а точніше -  партію Путіна, і використовують своє становище і статус народних депутатів України, щоб держава-агресор, якою є Російська Федерація, захоплювала українську територію, переписувала українську історію, і знімала відповідальність з Віктора Януковича, який за прямою вказівкою Путіна переховується в Росії за події, які відбувалися на Майдані”, - наголосив лідер НФ.