Арсеній Яценюк: Упевнений, політикум США знайде правильні рішення у відповідь на ворожі провокації

Арсеній Яценюк: Упевнений, політикум США знайде правильні рішення у відповідь на ворожі провокації

11:52, 07 січень 2021

«Упевнений, що американський політикум - представники демократів і республіканців - знайде правильні і мудрі рішення у відповідь на ворожі провокації проти основ американської демократії», - наголосив прем‘єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у Facebook після затвердження Конгресом США перемоги Президента Джозефа Байдена.

Промова Байдена, зазначив Арсеній Яценюк, відбулася на тлі безпрецедентних подій, які вчора сталися у Вашингтоні.

Джозеф Байден  «особисто відповів на виклик, який сьогодні стоїть не лише перед Америкою, але й усім світом»: «Саме він сказав Америці і світові про гідність демократії. Ми повинні дати гідну і сильну відповідь на всі загрози, які сьогодні руйнують надію людства на мир, безпеку і розвиток. Це - загрози неповаги до верховенства права, демократичних норм і стандартів, до інститутів демократії, до самого поняття справедливості для всіх».

Це також загрози невігластва, популізму, брехні і політичного хаосу, «який так активно поширюють світом як політичні авантюристи, так і прямі вороги демократії на чолі з Кремлем», підкреслив Арсеній Яценюк.

Вчорашні події у Вашингтоні були викликом світовій демократії, наголосив лідер «Народного фронту»: «Негідною є роль тих безумців, які спровокували штурм Капітолію і загибель людей».

«Україна хоче єдності Сполучених Штатів. Україна хоче бачити мудре лідерство Джозефа Байдена», - написав Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що і в 2004, і в 2014 роках «за винятково складних обставин Україна знайшла  всі демократичні засоби, щоб вийти з найдраматичніших криз, викликаних керованими Москвою політиками»: «Наш приклад вартий згадки сьогодні. Ми зуміли захистити право і демократію у законний і цивілізований спосіб».

«Америка стане сильнішою. Світова демократія стане сильнішою. Україна стане сильнішою. Вірю в це», - написав Арсеній Яценюк.