Створення Помісної Православної Церкви - це велика опора для гідного і щасливого майбутнього нашого народу

Створення Помісної Православної Церкви - це велика опора для гідного і щасливого майбутнього нашого народу

14:25, 06 січень 2021

«Творення Помісної Православної Церкви - це велика опора для вільного, гідного і щасливого майбутнього нашого народу», - наголосив у своєму Facebook прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у другу річницю підписання Томосу про автокефалію ПЦУ.

«Перед Святвечором, який сьогодні збирає разом багато українських родин, приєдную своє слово вдячності з нагоди другої річниці підписання Томосу про автокефалію Православної Церкви України», - написав він.

Для України і для всього нашого народу ця подія має виняткове духовне і національне значення: «Її історична глибина - тисячолітня. Але найважливіше, що ця подія звернена у майбутнє», - наголосив лідер НФ.

«Повноправна поява автокефальної Православної Церкви України - це знак великої історичної справедливості й водночас могутній символ свободи і соборності України назавжди. Україна завжди пам’ятатиме цей день», - написав Арсеній Яценюк.

Він висловив вдячність Вселенському Патріарху, Його Всесвятості Варфоломію І: «Значення його духовного подвигу і мужності неможливо переоцінити».

«Глибоку вдячність висловлюю всім українським духовним творцям цього торжества - Предстоятелю Православної Церкви України, Митрополиту Київському і всієї України  Епіфанію і в його особі всім українським православним ієрархам і духовенству, всім поколінням наших священнослужителів, які були провідниками цієї святої ідеї», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він висловив подяку українським державним лідерам, які стали опорою нашого народу і православного духівництва в утвердженні Православної Церкви України: «Насамперед пишу про Президента України Петра Порошенка, чия енергія і цілеспрямованість дозволили реалізувати цей історичний акт».

Лідер НФ згадав і великі зусилля Президента України Віктора Ющенка, який став провісником і діяльним натхненником цієї великої ідеї. 

«Дякую всім державцям, дипломатам і політикам України, які втілили цю справу у життя. З особливою шаною згадую сьогодні працю Андрія Парубія, Ростислава Павленка, Віктора Єленського, Андрія Сибіги та багатьох і багатьох інших постатей», - написав він.

Він також висловив повагу і вдячність Українській Греко-Католицькій Церкві на чолі з Блаженнішим Святославом Шевчуком і «всім українським християнам, які привітали Православну Церкву України як рідну сестру і разом дбають про дух нашого народу та єдність і безпеку його держави».

«Нехай крила наших національних Церков захистять Україну. Нехай об’єднаються наші молитви. Нехай завжди буде єдиною і згуртованою наша праця для України», - написав Арсеній Яценюк.