Арсеній Яценюк про державне регулювання цін на газ: Такі «прості відповіді» надто дорого коштуватимуть для країни і українців

Арсеній Яценюк про державне регулювання цін на газ: Такі «прості відповіді» надто дорого коштуватимуть для країни і українців

15:42, 15 січень 2021

Замість розширення субсидій і надання цільової допомоги тим, хто потребує її у важкий час через підняття світових цін на газ, - влада запровадила державне регулювання цін на блакитне паливо: «Те, що сьогодні робить влада, є ознакою сучасності – популізмом, невіглаством і непрофесіоналізмом», - наголосив прем‘єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

У дописі на Facebook він наголосив, що рішенням про держрегулювання цін на газ влада відмовилася від енергетичної реформи, яку розпочав його уряд сім років тому.

Арсеній Яценюк порівняв такі кроки з політикою СРСР: «Хай не зупиняються і йдуть далі. Тепер треба започаткувати державне регулювання цін на бензин, ковбасу, м’ясо, молоко. Варто видати указ про те, щоби кожному громадянину України безкоштовно надали житло, а також почали платити зарплату 10, а можливо - 15 тисяч євро. Зробіть указом курс долара по 60 копійок. Це вже було. Країна, де так робили, називалася Союз радянських соціалістичних республік».

Те, що сьогодні робить влада, є ознакою сучасності – популізмом, невіглаством і непрофесіоналізмом, наголосив лідер НФ: «Не можна шукати прості відповіді на складні питання. Потім ці прості відповіді надто дорого коштують для країни і для кожного українця».

«Вам треба було ухвалити закон не про інвестиційних нянь, - звернувся він до представників влади: Рішення, які приймаються в економічній політиці, потребували закону про інвестиційні могильники. Через таку політику з України втечуть як внутрішні, так і зовнішні інвестори».

«Дайте відповідь, яку країну і яку економіку ви будуєте. Україна буде успішна тільки тоді, коли вона відповідатиме кращим принципам ринкової економіки, яка створює робочі місця, творить бізнес, отримує доходи в бюджет і цільово захищає ті верстви населення, які потребують допомоги від держави. Роздавати всім все - закінчиться бідністю для кожного», - наголосив Арсеній Яценюк.