Зеленський має побудувати відносини з новою адміністрацією США і персонально президентом Байденом - Арсеній Яценюк

Зеленський має побудувати відносини з новою адміністрацією США і персонально президентом Байденом - Арсеній Яценюк

23:23, 21 січень 2021

Президент Зеленський повинен побудувати відносини з новою американською адміністрацією і персонально з президентом Байденом. Йому треба відвідати Білий дім з дуже чіткою підготовленою програмою, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Червона лінія» на на телеканалі «Еспресо».

Він підкреслив, що українська влада повинна чітко розуміти, хто конкретно вестиме перемовини з новою американською адміністрацією: «Коли я був прем’єр-міністром, в мене була можливість підняти трубку і додзвонитися до віце-президента Сполучених Штатів і членів американського уряду. Зараз треба усвідомити, що президент Зеленський повинен побудувати стосунки з новою американською адміністрацією і персонально з президентом Байденом».

Шлях побудови відносин чинної української влади з новою адміністрацією США складний, підкреслив він. Насамперед необхідно визначити, які конкретні кроки Україна буде робити для того, щоби держава стала успішною: «Чи йдемо ми в Європейський Союз та НАТО? Чи робимо ринкові, а чи «базарні» реформи? Чи робимо стратегічні кроки, а не спроби сподобатися українцям тільки сьогодні? Чи чітко боремося проти російської військової агресії?»

«(У відносинах з Білим домом) треба знати, чому та з чим туди їхати і основне – з чим ти звідти повернешся», - додав Арсеній Яценюк.