Арсеній Яценюк у День Соборності: Ми виборемо волю для всіх українців і збудуємо сильну українську державу

Арсеній Яценюк у День Соборності: Ми виборемо волю для всіх українців і збудуємо сильну українську державу

10:02, 22 січень 2021

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк привітав українців із Днем Соборності.

«102 роки тому в урочистому  велелюдному Києві, прикрашеному синьо-жовтими кольорами, відбулася історична подія – проголошення Акту Злуки українських земель і створення соборної Української держави», - написав він.

У це велике національне свято пам’ятаємо драматизм обставин, за яких тоді відродилася наша Держава, написав він. 

Арсеній Яценюк процитував Володимира Винниченка, який писав у ті дні: «Завтра має відбутися урочисте проголошення з’єднання  Західної і Східної Українських Республік у єдину Народну Республіку (…). А тим часом більшовики взяли Харків, Чернігів і вчора зайняли Полтаву». 

«Читаючи спогади учасників і очевидців, знову і знову розумієш велику силу і духовну єдність українців, які на початку минулого століття посеред падіння імперій, під прицілом російських армій змогли звершити велику історичну справедливість на право мати Соборну державу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Незалежність України, підкреслив лідер НФ - це здобуток національно-визвольної боротьби багатьох поколінь: «Неодмінним результатом цієї боротьби стане звільнення Донбасу і Криму». 

«День Соборності нагадує нам про волю для всіх українців, яку ми неодмінно виборемо і збудуємо сильну українську державу. Саме тому у цей день хочу побажати кожному з нас єдності, віри у себе і нашу країну», - написав Арсеній Яценюк.