Відновлення імпорту електроенергії з РФ - злочин проти безпеки і незалежності

Відновлення імпорту електроенергії з РФ - злочин проти безпеки і незалежності

17:57, 01 лютий 2021

«Відновлення імпорту електроенергії з Росії - це злочин проти безпеки і незалежності України. Якщо влада не захищає нашу безпеку і незалежність, їх захистить народ. Хибні рішення треба негайно виправити», - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

На його переконання, за такими рішеннями стоїть «не економіка, а політика і вузькі комерційні інтереси».

Це також підрив міжнародних позицій України, підкреслив він: «Який сенс європейцям прислухатися до вимог України і відмовлятися від «Північного потоку - 2», якщо нинішня влада сама спростовує свої аргументи?»

«А все це разом - ціна популізму, некомпетентності і профанації політики. Це саме та ціна, яку українське суспільство сплачує за політичну легковірність», - наголосив лідер НФ.

За цими процесами можна легко розпізнати цілісну зовнішню логіку, підкреслив Арсеній Яценюк: «Україну знову намагаються задушити газом російського «Газпрому». Щоб шантажувати і грабувати».

«Перед цим пробували виторгувати подачу води в окупований Крим. Щоб полегшити життя окупантам і забрати півострів назавжди. А перед цим придумали провести на Донбасі вибори під дулами російських автоматів. Щоб закріпити в Україні цілу мережу легітимізованих російських ставлеників», - нагадав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що мета цього - встановити над Україною контроль: «А для того, щоб відволікти від себе увагу, дружно закричали з усіх московських каналів, що Україною керує Вашингтон. Саме Вашингтон, можна подумати, наказує приймати рішення в інтересах Кремля».

«Мені здається, що настав час нагадати владі відоме правило, вже не раз перевірене в Україні. Якщо влада не захищає нашу безпеку і незалежність, нашу безпеку і незалежність захистить народ. Всупереч владі», - підкреслив лідер НФ. 

«Не треба випробовувати волю народу. Хибні рішення треба негайно виправити», - наголосив Арсеній Яценюк.