Зеленський усвідомив, що кремлівська пропагандистська машина - загроза для держави. Це перший крок

Зеленський усвідомив, що кремлівська пропагандистська машина - загроза для держави. Це перший крок

22:25, 04 лютий 2021

Путінсько-медведчуківські ЗМІ не мають нічого спільного зі свободою слова. Власники телеканалів, які безпосередньо афілійовані і з терористичними організаціями, і з Кремлем, створили не ЗМІ, а зброю масової дезінформації українців, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Червона лінія» на каналі «Еспресо».

Арсеній Яценюк нагадав, що в жовтні 2018 року фракція «Народного фронту» блокувала парламентську трибуну з вимогою ухвалити постанову про запровадження санкцій проти путінсько-медведчуківського пулу засобів масової інформації. Тоді за це рішення проголосували 229 нардепів. Водночас, нагадав він, тоді не вдалося добитися, щоби і президент, і Рада нацбезпеки і оборони запровадили ці санкції: «Ми дали легальні підстави, але, на жаль, тоді не було прийнято рішення, яке сьогодні прийняв президент Зеленський».

«Крок по забороні цих каналів правильний, державний і заслуговує на повагу», - підкреслив він.

Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, цього кроку недостатньо: «І Збройні Сили України, і органи безпеки, і політика як така інфіковані, інфільтровані російською агентурою. Починаючи з псевдоекспертів і закінчуючи різного роду телеграм-каналами, політиками, засобами масової інформації під прикриттям, які активно просувають путінську кремлівську інформаційну пропаганду і брехню».

«Я б хотів вірити, що Зеленський перетнув червону лінію в свідомості Путіна. Що Зеленський продемонстрував, що він не буде грати під дудку Кремля, Путіна, його кумів і російської пропагандистської, фінансової машини. Крок по закриттю цих каналів і те, що одного з ключових депутатів Опозиційної платформи «За життя» і бізнес-партнера Медведчука чітко названо особою, яка задіяна в терористичній діяльності, - означає те, що, в принципі, тут вже задньої передачі не існує», - наголосив Арсеній Яценюк.

Подальші кроки президента, за словами лідера «Народного фронту» повинні бути більш глобальними: «Як президент буде себе поводити в Нормандському форматі. Чи буде закликати США долучитися до Нормандського формату. Чи буде боротися проти наративу, який розповсюджує Росія, про так зване зовнішнє управління. Чи президент і вся нова влада будуть проводити справжні реформи - економічні, політичні, по боротьбі з корупцією. Перший крок, який зараз зрозумілий, - Зеленський усвідомив, що кремлівська пропагандистська машина представляє загрозу для української держави. Наступні кроки повинні бути більш глобальні - як у зовнішній, так і у внутрішній політиці України».

«Росія є державою, яка напала на Україну. У президента України немає взагалі жодної іншої можливості діяти, окрім як боротися проти окупанта і агресора. І це не мої сподівання, а це конституційний обов’язок. У Зеленського немає іншого шляху, ніж боротися і бути проукраїнським президентом - адже тут ніколи не приживався і не приживеться будь-який проросійський президент. Тому Зеленський повинен бути президентом України і боротися з усіма, хто посягають на інтереси держави і українців», - сказав Арсеній Яценюк.