У нас два варіанти - вільний світ або тюрма народів

У нас два варіанти - вільний світ або тюрма народів

16:54, 23 лютий 2021

«Нинішня влада сиділа на шматку криги, яка дрейфувала у бік Росії. Але вони вже зрозуміли, що їх на цій кризі і втоплять».

Про це Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк сказав в інтерв’ю виданню «Факти».

Арсеній Яценюк наголосив, що ні Путін, ні Росія не змінили і не змінять своїх планів щодо України: «Основне завдання Росії — повернути Україну під свій протекторат. Хто б не був президентом Росії, мені здається, що це завдання буде завжди у них на порядку денному».

«Не вірю в ліберальну і демократичну Росію. Це агресивна, імперська, диктаторська, темна країна. Щодо України в першу чергу», - додав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що в нинішньої влади України були спроби дрейфу в бік РФ: «Чи сиділа сьогоднішня українська влада на шматку криги, яка дрейфувала у бік Росії? Звичайно. Починаючи з фрази «я хочу заглянути в очі Путіна» і закінчуючи спробами постачати воду в Крим. Але вони вже зрозуміли, що їх на цій кризі і втоплять». 

«Президент Зеленський у парламенті складав присягу на вірність українському народу. Не російському. Він знає, що йому не дадуть можливості порушити цю присягу, з одного боку, а з іншого — він також повинен розуміти і свою історичну місію», - сказав лідер «Народного фронту».

Останні рішення президента, пов’язані з санкціями проти Медведчука, на думку Арсенія Яценюка, «дають змогу сказати, що сьогодні Зеленський напевно розуміє — Росія і проросійські сили становлять загрозу і для України, і для нього особисто».

Він додав, що після приходу нового президента США для України «знову відкрилося вікно можливостей»: «Ключове питання: чи українська влада скористається цим вікном можливостей зі США? Вважаю, що у неї іншого виходу немає. Якщо не скористається, то можна буде скористатися тільки дверима тюремної камери Російської Федерації. Всього два варіанти — вільний світ або тюрма народів».