Арсеній Яценюк у річницю підписання політичної частини Угоди з ЄС: Це був рубіжний день

Арсеній Яценюк у річницю підписання політичної частини Угоди з ЄС: Це був рубіжний день

09:09, 21 березень 2021

Підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС відразу після Революції Гідності було історичним підтвердженням вибору Українського народу і першим захистом проти Росії, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у 7-му річницю підписання документа.

Арсеній Яценюк зазначив, що вважає підписання Угоди однією з найважливіших справ в його житті.

Він нагадав, що це була перша з головних вимог Майдану і Революції Гідності.

«Здавалося б, що не було нічого логічнішим, як негайно приступити до укладання нашої Угоди відразу після перемоги Революції. Але я добре пригадую, як відразу почулися голоси, що з підписанням угоди варто почекати, розпочати її нове опрацювання і взагалі прямо узгодити з Москвою, щоби в «агресора не було підстав для агресії», - зазначив Арсеній Яценюк.

Лідер НФ також нагадав, що навіть у вересні 2014 року, напередодні ратифікації Угоди у Брюсселі були спроби відтермінувати дію зони вільної торгівлі між Україною і ЄС під приводом консультацій з Москвою: «Наш уряд тоді категорично відкинув такі маневри, а насправді - пряме загравання з Москвою».

«Ані тоді, ані зараз у мене не було сумнівів. Політичну частину угоди про асоціацію треба було підписувати негайно. Це було історичним підтвердженням вибору Українського народу. І першим захистом проти Росії. Це важливий день. Рубіжний», - наголосив Арсеній Яценюк.