Країні потрібен ріст економіки. Тим часом «економічна стратегія» влади - це плани на один день

Країні потрібен ріст економіки. Тим часом «економічна стратегія» влади - це плани на один день

15:17, 23 березень 2021

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк нагадав, що цього дня 5 років тому економіка офіційно почала зростати після 2014-го. Після дій нинішньої влади доведеться знову наводити лад, - наголосив він у своєму Facebook.

Арсеній Яценюк нагадав, що цього дня, п'ять років тому, на засіданні Кабінету міністрів оголосив урядовій команді про зростання економіки після попередніх 2-х років падіння: «Валовий внутрішній продукт України у лютому виріс на 1% порівняно з минулорічним».

«Це початок 16-го: країна вибралася з «ями», яку приготував  Путін», - підкреслив він.

У 2015 році цифра падіння становила 9,8% а другий квартал 16-го показав +1,3% порівняно з попереднім роком: «За рік було подолано величезний розрив від карколомного падіння до зростання ВВП. Один із найбільш стрімких результатів відродження економіки за всю історію України», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Саме цей успіх заклав основу стабільного зростання упродовж наступних трьох років. Вже 2016 рік країна завершила з показником 2,4%», - написав він.

План Путіна задушити Україну – провалився, наголосив лідер НФ: «14-16 роки стали важким викликом для всієї країни. Ми його прийняли і зробили свою роботу». 

«Тим часом економічна стратегія сьогоднішньої влади - це меню із відлякування інвесторів, припинення співпраці з МВФ, будівництва базарної економіки, купівлі російської електроенергії, накопичення боргів, пустих розмов про «інвестиційні няньки», форумів і шоу про щасливе післязавтра, коли їх вже не буде у владі, і плану на один день», - наголосив він.

«Після них доведеться знову наводити лад. Країні потрібен ріст економіки, що відчуває кожна родина на своєму достатку», - підкреслив Арсеній Яценюк.