Арсеній Яценюк привітав Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава з річницею інтронізації

Арсеній Яценюк привітав Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава з річницею інтронізації

10:00, 27 березень 2021

Десять років тому Блаженніший Святослав Шевчук став Главою Української Греко-Католицької Церкви.

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк привітав Главу УГКЦ із річницею інтронізації у своєму Facebook: «Десять років тому він взяв на себе відповідальність, яку несли свого часу такі титани, як Андрей Шептицький, Йосиф Сліпий, Любомир Гузар».

У ці десять років спресовані події, які випадають навіть не кожному поколінню, підкреслив Арсеній Яценюк, – «протистояння режимові, який прагнув упослідити Церкву, Революція, війна, втрати й потрясіння, що стали справжнім викликом сумлінню, випробуванням на міцність і вірність покликанню».

«Як людина, котра мала і можливість, і честь бачити Блаженнішого в чи не найбільш складні часи його предстоятельського служіння, свідчу: він жодного разу не вчинив проти правди і совісті. Тому наша Церква і сильно виросла за це десятиріччя і, водночас, залишилася тією самою. Її вірні в Україні і на всіх континентах впевнені, що вона завжди буде з ними», - написав він.

Арсеній Яценюк звернувся до Блаженнішого Святослава: «Хочу запевнити Вас, дорогий і шановний Владико: слова напуття, які Ви сказали мені на Майдані 26 лютого 2014 року, ці слова – завжди зі мною».