Треба припинити какофонію суперечливих ініціатив у справі мирного врегулювання

Треба припинити какофонію суперечливих ініціатив у справі мирного врегулювання

14:03, 31 березень 2021

«Путін перейшов у наступ. Лише повна ясність сигналів з Києва, принциповість його позиції і масштабне посилення нашої обороноздатності дозволять захистити нашу державу від нової атаки Москви, яка наростає», - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Нещодавно Президент України заявив, що розглядає можливість окремих контактів із учасниками Нормандського формату, нагадав лідер НФ.

«Необережно висловлену ідею оперативно використав Кремль, щоб провести переговори з Берліном і Парижем, але без Києва», - підкреслив він.

Керівництву України завжди варто добре зважувати ініціативи, які може використати ворог, наголосив Арсеній Яценюк.

«Це було актуально і в 2014 році, коли необережність розвалила створений нами Женевський формат за участю США і ЄС. Це актуально і зараз», - написав він.

«Добре, що лідери Франції і Німеччини протверезили Путіна, який спробував за нашою спиною знову перекласти відповідальність на Україну», - додав лідер НФ.

Проте сам факт такої провокації вимагає відповіді.

Насамперед, підкреслив Арсеній Яценюк, потрібно невідкладно ініціювати телефонну розмову керівників України, Німеччини і Франції.

«Треба ініціювати спільний діалог найвищого рівня між Києвом, Берліном, Парижем і Вашингтоном», - наголосив він. 

«Треба припинити какофонію непродуманих і суперечливих ініціатив у справі мирного врегулювання», - підкреслив лідер НФ.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності «дати жорстку відповідь Президента України на систематичні спроби Путіна вдавати з себе посередника, а з окупантів в ОРДЛО - реальну переговорну сторону».

«Міжнародні обставини змінилися. Путін перейшов у наступ. Лише повна ясність сигналів з Києва, принциповість позиції офіційної влади України і масштабне посилення нашої обороноздатності дозволять захистити нашу державу від нової атаки Москви, яка наростає», - підкреслив він.