Арсеній Яценюк на Народному Віче висловився за зміну Конституції і окреслив план змін для країни

Арсеній Яценюк на Народному Віче висловився за зміну Конституції і окреслив план змін для країни

15:06, 22 грудня 2013

На Народному Віче на Майдані у неділю, 22 грудня, голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк висловився за зміну української Конституції і окреслив план змін для країни.

За словами Арсенія Яценюка, Народне об'єднання "Майдан" має залучити до своїх лав "усіх, хто проти корупції, проти продажних судів та прокурорів, звірячої міліції, корумпованого і продажного антиукраїнського уряду, хто виступає за те, щоб Україна стала частиною Європи, щоб кожен українець мав право на захист в суді, щоб державний бюджет був для українців, а не для купки олігархів біля президента, хто виступає за те, щоб Україна демонструвала рух вперед, а не назад, куди нас тягне цей режим і так звані союзники з Митного союзу".

"Кожен, хто за справедливе і чесне майбутнє, повинен вступити до цього руху і сказати: я борюсь за себе, за свою родину і за нашу країну",- сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що одне з політичних завдань народного об'єднання "Майдан" - відновлення балансу влади в країні: "Країна не може залежати від того, з якою думкою проснувся президент".

"Народ України повинен сказати своє слово про нову українську Конституцію, яка має бути Конституцією 45-ти мільйонів громадян. Парламент повинен представляти волю українського народу, де президент не буде царем, а український народ повинен отримати право відправляти такого президента у відставку. Український уряд повинен не тільки навчатись розмовляти українською, але й думати по-українськи", - під креслив він.

Третє завдання об’єднання, за словами Арсенія Яценюка, - це план змін для країни. Зокрема, це зміни в судовій системі: гарантування незалежності суддів, формування Верховного Суду як найвищого судового органу, знищення корупції в суддівському корпусі і заміна всіх корумпованих суддів.

План змін, за його словами, має також включати ухвалення нового європейського закону про прокуратуру, "де прокурор незалежний  і судить по закону, а не по поняттях".

"Наше завдання - зробити міліцію підзвітною територіальній громаді, прибрати у них спеціальні функції, заставити, щоб кожен "Беркут", який повинен захищати народ України, мав на своїх шоломах номери, а в серці – совість, і знав, на кого він працює", - підкреслив голова Політради "Батьківщини".

Він також наголосив, що Україні потрібні робочі місця й заробітні плати: "Потрібні нові технології. потрібні мізки і рух вперед. Ми, завдяки цьому режиму, відстали на десятки років. Саме тому нам потрібен новий Податковий кодекс, якісна освіта, яка дає можливість Україні стати однією з перших країн в Європі в нових технологіях".

"Країні потрібна єдність. Ми знаємо рецепт успіху – це мільйони українців, які вірять в нашу перемогу, які довіряють українській опозиції. Це українська опозиція, яка єдина в своєму прагненні змінити країну і життя українців", - сказав Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що президент Янукович «хотів, аби Майдан розійшовся»: «Тому ми повинні стояти. Ми повинні збиратися, збиратися і ще раз збиратися. Віктор Янукович хотів, щоб ми були не європейською опозиціэю, а були тими людьми, які підуть на напругу, провокацію, насилля. Ми продемонстрували, що ми дійсно народний європейський рух, який правильним мирним протестом все одно доб'ється свого. Тому ми тут збираємося і вимагаємо, щоб президент Янукович відправив у відставку уряд Азарова. Це і буде нашою вимогою».

«Мови багатьох країн світу поповнились новим словом – "Майдан". Це слово означає територію свободи. Це - місце в серці кожного українця. І не тільки українця, а й німця і поляка, американця і британця,  росіянина і білоруса, який підтримує боротьбу за свободу. Це означає, що бути українцем – гордо. Увесь світ аплодує сьогодні кожному, хто є на українському Майдані», - додав Арсеній Яценюк.