Сьогоднішня влада – необільшовики, працюють по принципу «отобрать – поделить»

Сьогоднішня влада – необільшовики, працюють по принципу «отобрать – поделить»

19:51, 31 травень 2021

Економічна політика нинішньої влади абсурдна - вони нічого не роблять для розвитку економіки. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії  «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю телеканалу ТВA.

«Сьогоднішня влада – чисті необільшовики. Вони ж працюють по принципу: «отобрать – поделить». Вони ж самі створити нічого не можуть. Вводять державне регулювання цін», - сказав він.

«Причому результат від цього державного регулювання – дешевше ж нічого не стало. Таке враження, що вони живуть десь у сусідній галактиці. Ну просто хай подивляться. Від їхнього державного регулювання, може, стало дешевше м’ясо, масло, крупи, газ, нафта стала дешевша?», - додав Арсеній Яценюк.

На прохання журналіста лідер «Народного фронту» також прокоментував зміну діючим урядом порядку нарахування субсидій. «Абсурдність економічної політики держави полягає в тому, що вони нічого не роблять для розвитку економіки. І зміна формули по субсидіям означає те, що збільшується тільки соціальна несправедливість», - зазначив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що його уряд запровадив програму субсидій, яка «покривала половину населення України». «Більше того, я пригадую платіжки, які ми порівнювали після запровадження субсидій. Окремі категорії громадян стали платити менше, ніж вони платили до субсидій. Тому що держава компенсовувала», - зазначив він. 

«Тому по системі соціального забезпечення однозначно, що тут влада повинна провести суспільний діалог. І я думаю, що або прем’єр, або президент повинні вийти з прямим зверненням до людей і сказати: ви знаєте, ми будемо переглядати субсидії, і от яким чином, і більше того, ми не субсидії будемо переглядати, ми будемо думати, як збільшити ваші доходи, доходи громадян для того, щоб ви в стані були заплатити самостійно», - сказав лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк підкреслив, що неможливо неринковими методами будувати ринкову економіку.