Україна має запровадити санкції щодо всього оточення Лукашенка

Україна має запровадити санкції щодо всього оточення Лукашенка

20:08, 31 травень 2021

Наступним кроком української влади після закриття авіапростору для білоруських літаків має стати введення санкцій щодо всього оточення Олександра Лукашенка.

Про це заявив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю телеканалу ТВA.

«Після останніх подій ми можемо сміливо сказати, що в нас до кордону більше двох тисяч кілометрів з Росією, з ворожою державою, ще додалася тисяча кілометрів кордону з Білоруссю, яка так само представляє загрозу для України. І розмови були про те, що, ви знаєте, Лукашенко не пропустить російські танки. Ну як Лукашенко не пропустить російські танки, якщо Лукашенко повністю залежний від Росії, якщо Росія управляє Білоруссю?», - зазначив Арсеній Яценюк. 

Лідер «Народного фронту» наголосив, що Україна знаходиться перед дуже серйозними викликами.

«Рішення української влади про заборону перельотів і про заборону використання білоруськими літаками авіапростору я повністю підтримую. Це правильне рішення. Але цього недостатньо. По факту необхідно ввести санкції на все оточення Лукашенка», - сказав він.

Арсеній Яценюк нагадав, що нещодавно видання «Радіо свобода» опублікувало матеріал про «одного з посібників Лукашенка на прізвище Воробей». «Він є одним із ключових підрядників так званого «Великого будівництва» доріг в Україні. Він продає бітум і заробив 320 мільйонів гривень, українських грошей на торгівлі з Україною від імені диктатора Лукашенка. Тому запровадження санкцій – це друге», - підкреслив він.

«І третє – тут повинна бути відповідь всіх країн. Тому що в цій ситуації для України найбільша загроза. І Європа повинна це розуміти, і Америка повинна це розуміти. Це означає, що всі повинні об’єднатися і тиснути не на Лукашенка, не тільки на Лукашенка. Там є ключова фігура – це Путін, який покриває Лукашенка», - підсумував лідер «Народного фронту».