Україна могла купити 80 танків за гроші, які останні два роки платила Росії і Білорусі за електроенергію

Україна могла купити 80 танків за гроші, які останні два роки платила Росії і Білорусі за електроенергію

17:44, 30 травень 2021

Українська влада проводить безвідповідальну державну політику, в рамках якої впродовж останніх двох років закуповується електроенергія у держави-агресора. За це повинні понести відповідальність конкретні посадовці.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у коментарі журналістам у Чернівцях.

«Я поглянув на цифри, скільки українська держава за останніх 2 роки заплатила за електроенергію, яку виготовляли в Росії і в Білорусі, а по факту - це російська електрична енергія. За 2 роки українці зі своєї кишені заплатили Путіну і Лукашенку 3 мільярди 147 мільйонів гривень», - зазначив він.

«На ці гроші можна було купити близько 80 танків «Булат». За ці гроші Росія, Путін і Лукашенко купили для себе свої танки, які воюють проти України», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Лідер «Народного фронту» наголосив: «Тому для мене Медведчук – такий самий державний зрадник, як і ті в українській владі, які спонсорували російський військовий бюджет і лукашенківський військовий бюджет».

Він переконаний, що заборона на закупівлю електроенергії тільки до 1 жовтня – це не більше ніж дешевий політичний крок.

«У нас як? Ми боремося з Росією тільки по місяцям? Три місяці поборолися до жовтня, а вже з жовтня все, вже можна не боротися? Тому це абсолютно безвідповідальна антидержавна політика. І за цю політику повинні нести відповідальність так само, як і несе Медведчук, конкретні посадові особи української держави», - сказав Арсеній Яценюк.