Арсеній Яценюк ініціює відзначення на державному рівні 70-річчя з дня народження Назарія Яремчука

Арсеній Яценюк ініціює відзначення на державному рівні 70-річчя з дня народження Назарія Яремчука

16:55, 30 травень 2021

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк ініціює відзначення на державному рівні 70-річчя з дня народження відомого українського естрадного співака Назарія Яремчука.

Про це він заявив під час виступу на спеціальному заході «Обнова-фесту» - «Вільному університеті», що проходить у Чернівцях.

Арсеній Яценюк наголосив, що «Буковина – це велика земля, яка народила видатних людей».

«Видатних людей, які мали і мають до сьогоднішнього дня відношення до нашої української незалежності. Це пан Сандуляк, який був співавтором Акту незалежності. Це космонавт Леонід Каденюк. Це Марія Матіос. Це Назарій Яремчук. Це десятки буковинців, яких можна сміливо назвати батьками-засновниками», - зазначив він.

«Для мене це мій батько Петро Яценюк, який тут викладав в цьому університеті, до речі, от в цьому крилі. На жаль, він покинув цей світ. Але він не покинув моє серце», сказав Арсеній Яценюк.

«Тому Буковина – це дуже великий край. І я би хотів з цієї трибуни звернутися до «Обнова-фесту» з проханням. Адже в цьому році – 70 років від дня народження Назарія Яремчука. І було би файно і правильно, якби ми всім нашим колективом, всім нашим гуртом звернулися до української влади, щоби на державному рівні відзначити голос свободи і голос українства, голос буковинства - Назарія Яремчука - в цьому році», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Довідково:

«Обнова-фест» — буковинський молодіжний етнодуховний український фестиваль, який відбувається з 2008 року в Чернівцях.

Цього року він проходить 30 травня і присвячений 30-літтю Незалежності України.

Основна ідея «Обнова-фесту» – духовне та патріотичне обновлення всіх учасників, поєднання українських традицій із сучасним арт-простором.