Бути народженим в СРСР і бути радянською людиною – дві великі різниці

Бути народженим в СРСР і бути радянською людиною – дві великі різниці

16:48, 02 червень 2021

Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вважає, що сьогоднішня українська влада по своїй природі є необільшовиками. Про це він сказав в ефірі програми «Говорить Жадан» на «Радіо НВ».

«Багато може бути речей, які пояснюють, чому саме ці люди, які прийшли до влади в Україні, представляють ідеологію, згубну ідеологію, яка була на теренах України доволі тривалий час. Чому вона «нео»? Тому що вона зараз запакована по-іншому. В жарти, відео, цікаві тексти. Тобто, вона зараз запакована в такий модерновий популізм», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Але смердить більшовизмом. Можливо, це пов’язано з тим, де хто народився, де як прожили життя. Ми ж не вибираємо місця народження. Більше того, і ви (ведучий програми Сергій Жадан – ред.), і я – ми з вами були народжені в СРСР. Але бути народженим в СРСР і бути радянською людиною – це дві великі різниці», - додав лідер «Народного фронту».

Він підкреслив, що представники чинної влади за віком – молоді люди. «І в мене відчуття, що вони попали в якусь машину часу, яку вони самі для себе облаштували, і в цій машині часу вони живуть в позавчорашньому дні, в позавчорашній Україні навіть», - зазначив Арсеній Яценюк.

Лідер «Народного фронту» припустив, що може бути причиною такого: «Це проблема політичної кесонної хвороби. Для того, щоб дійти до найвищих щаблин влади – і це стосується не тільки влади, але в першу чергу влади, – мусиш пройти певний період, мусиш пройти не просто певний період, а крок за кроком з самого низу до самого верху, щоб ти зрозумів узагалі, як це працює. Тому що якщо в тебе цього немає, ти взлетів наверх – і все, ти починаєш жити у своїй бульбашці у віртуальній реальності».