Арсеній Яценюк окреслив головні завдання Всеукраїнського об’єднання «Майдан»

Арсеній Яценюк окреслив головні завдання Всеукраїнського об’єднання «Майдан»

13:40, 24 грудня 2013

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на брифінгу в Штабі національного спротиву у вівторок, 24 грудня, оголосив основні завдання, які ставить перед собою Всеукраїнське об’єднання «Майдан».

Він повідомив, що вчора відбулося друге установче засідання Всеукраїнського об’єднання «Майдан»: «Зараз іде процедура легалізації та формування органів, які б відповідали за внутрішню політику, зовнішню політику, за реєстрацію нових членів, формування нових засад».

«Завтра ми знову будемо збиратися, щоб обговорити перші начерки по програмних засадах діяльності», - додав він.

За словами Арсенія Яценюка, потрібно залучити до Всеукраїнського об’єднання «Майдан» максимальну кількість людей: «Зараз ми пропрацьовуємо схему. Відкривається інтернет-сайт. Видача посвідчень, які вчора затверджені, видача значків, залучення максимальної кількості громадськості».

Він  підкреслив, що перед «Майданом» стоіть декілька завдань, перше з яких – «формування нової української Конституції, щоб український народ відчув, що він керує країною, а не президенти, прем’єри і народні депутати».

Ще одне завдання – «формування плану змін для країни»: «Для цього ми форуємо групи по кожному сектору: починаючи з економіки і закінчуючи зовнішньою політикою - щоб Всеукраїнське об’єднання «Майдан» вийшло з чіткою програмою дій».

Арсеній Яценюк також повідомив, що буде сформовано групу для допомоги активістам Євромайдану, які переслідуються владою: «Завтра ми затвердимо склад групи, яка надаватиме не тільки юридичну допомогу, яку ми сьогодні надаємо за рахунок наших партійних структур, але й організаційну, технічну і фінансову допомогу тим, хто брав чи братиме участь у Євромайдані і хто переслідується владою чи «тітушками».

Ще одне завдання об’єднання «Майдан», за словами Арсенія Яценюка, стосується президентських виборів 2015 року, в тому числі захисту їх результатів.

Відповідаючи на запитання журналіста, Арсеній Яценюк наголосив: «Ми не ділили посад (у ВО «Майдан». - Ред.), у нас всі уповноважені особи. Вчора ми приймали рішення, яким чином формувати виконавчі органи та відповідні комісії. Усе іде демократичним шляхом».