Після зустрічі Рейгана з Горбачовим СРСР впав. Так буде з путінською Росією

Після зустрічі Рейгана з Горбачовим СРСР впав. Так буде з путінською Росією

09:27, 17 червень 2021

«Колись у Женеві зустрічалися президент США Рейган і президент Радянського Союзу Горбачов. Потім пройшов певний час, і чим це закінчилося для Радянського Союзу? СРСР пав після зустрічі Рейгана з Горбачовим. Я знаю, що буде з путінською Росією. Тільки не знаю, коли це станеться», - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу «Еспресо» після завершення зустрічі президента США Байдена із президентом РФ.

Він підкреслив, що Путін не досягнув своєї мети: «Для Путіна ключова мета – це захопити Україну. І він про це мріє ще з 2004 року, ще з часів Помаранчевої революції».

Путіну також не вдалося розбити міжнародну коаліцію на підтримку України: «Що він тільки не робив. Вони втягували Україну в скандали в Сполучених Штатах щодо імпічменту. Вони творили реальний підрив репутації України в Європейському Союзі. Вони скуповують політиків в ЄС. Роблять щоденні кібератаки і тролингові компанії, які займаються дезінформацією, дискредитацією України і так само підривають єдність всередині України».

«Тобто, всі дії спрямовані тільки на одне – відновлення меж Радянського Союзу. Для нього Україна – ключова. Білорусь –  другий-третій порядок. Хоча Білорусь у нього й так завжди була під рукою. Тому Путін не досягнув мети», - додав лідер НФ.

Він зазначив, що зустріч президента США з Путіним, на його думку, мала з американського боку мету «применшити ескалацію, применшити напруженість у відносинах, і не більше»: «Далі Сполучені Штати Америки будуть йти за своїм порядком денним».

Арсеній Яценюк також відзначив важливість присутності на зустрічі видатних американських фахівців і дипломатів, в тому числі заступниці державного секретаря Сполучених Штатів Вікторії Нуланд, «яка чи не найкраще в американській адміністрації знає ситуацію щодо України».