Тільки через два нові податкові нововведення кожна родина витрачатиме на харчування на 650 грн більше

Тільки через два нові податкові нововведення кожна родина витрачатиме на харчування на 650 грн більше

20:29, 03 липень 2021

“Нинішня влада збільшує податки, аби далі фінансувати політичний серіал”, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі «Еспресо» 3 липня. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна сьогодні живе в першу чергу за рахунок внутрішніх податків, а в другу - за рахунок дуже високих цін на зовнішніх ринках: “Грошей у світі надрукували, кукурудза на 124% виросла. Руда виросла неймовірно. Тобто всі експортні позиції України виросли”.

По-третє, за його словами, Україна живе з того, що державний дефіцит бюджету частково фінансується за рахунок купівлі банками облігацій внутрішньої державної позики: “Замість того, щоб кредитувати економіку, кредитують державний бюджет”. 

Через нинішню економічну політику, підкреслив Арсеній Яценюк, Україна - “аграрна держава, яка годувала всю Європу, - сьогодні потерпає від неймовірного росту цін на продукти харчування". 

Як приклад він навів ухвалений нещодавно закон, який влада називає “антиолігархічним”. У ньому, наголосив лідер «Народного фронту», є дві поправки, які стосуються безпосередньо сільськогосподарської продукції: прибирають зі четвертої категорії спрощеної системи оподаткування окремі сільськогосподарські товари та вводять спеціальний податок з землі понад 0,5 гектара.

“Виходить, що кожна українська сім’я додатково заплатить 650 гривень на харчування через ці податкові нововведення. При підвищенні будь-якого податку виникає питання: хто його платить? А сплачує його завжди кінцевий споживач. І це тільки по цих двох пунктах 650 гривень додатково треба буде заплатити в наступному році кожній сім’ї тільки на харчування”, - наголосив він. 

“Чому вони збільшують податки? Треба фінансувати політичний серіал, який сьогодні розвивається, але вже з посади президента”, - сказав Арсеній Яценюк. 

Він підкреслив, що зараз хвиля популізму є у всьому світі, проте в Україні на 30 рік незалежності “ми вперше отримали найбільш популістичний, найбільш непрофесіональний український уряд, українську владу”. 

“Після популістів завжди приходять консерватори. Це як удома роблять на зиму консерви, щоби було що взимку їсти. Так працює політична машина людей, які знають, як керувати країною. Тобто вони все складають. Гроші мають бути, мають люди бути, які вміють керувати країною. А потім приходять популісти, залазять на цей склад, відкривають всі банки, все з’їдають, потім настає криза, бо їсти нічого, і знову потім приходять консерватори”, - сказав він.