За податкові новації заплатить кінцевий споживач

За податкові новації заплатить кінцевий споживач

10:57, 10 липень 2021

Кожна сім`я додатково заплатить за  підвищення податків для бізнесу, - підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Велика п’ятниця” на телеканалі “Україна 24”.

Арсеній Яценюк наголосив, що через податкові новації зростають податки для тих, хто працюють на землі:

"Для крупних холдингів зменшують податок, - бо там лобі, там депутати в парламенті. А для тих, у кого є 0,5 гектара землі, хто заробляє у себе, вирощує свою продукцію і продає на базарі, - йому підвищують податки, забрали четверту групу оподаткування”.

Одне домогосподарство після цього підняття податків тільки по двох пунктах додатково заплатить зі своєї кишені понад 600 гривень, наголосив Арсеній Яценюк: “Коли кажуть, що заплатять податки, наприклад, олігархи чи бізнесмени, - це ж казка. Податки платите ви. Це перший клас економіки - податок платить кінцевий споживач”.

Крім того, нагадав Арсеній Яценюк, вирішили встановити 20% податку на додану вартість на квартири: “Об’єктивно, що це збільшить вартість квартири. І на первинному, і на вторинному ринку. А оренда житла хіба не здорожчає? У Києві маса людей, які орендують житло. Ви розумієте, що це зразу потягне оренду житла”.

Водночас, підкреслив він, податкові органи отримали розширені права: “Уявіть, податкова каже: ви заплатили 20 тисяч гривень податків, а ми вважаємо, що мали заплатити 50 тисяч. Ми спочатку арештуємо ваші гроші, а потім будемо розбиратися». Так це при Азарові так було!”

Він нагадав, що на посаді Прем’єра запровадив мораторій на перевірки:

“Дайте людям працювати, вони самі на себе працюють. Модернізуйте систему, не створюйте умов  повернення до корупції”. 

Арсеній Яценюк також назвав свавіллям автоматичне списання податкових боргів: “Цього взагалі не можна допускати. Це свавілля, від якого ми ішли 25 років. Ми ледве від нього позбулися в 2014 році. І зараз знову повертають чиновника в наше життя. Повертають корупцію в наш економічній розвиток”.