Які б не були суперечки, Київ повинен берегти дружбу з Берліном і навпаки

Які б не були суперечки, Київ повинен берегти дружбу з Берліном і навпаки

17:41, 22 серпень 2021

Треба чітко розрізняти дискусію з партнерами і боротьбу з ворогом та агресором. Численні свідомі і несвідомі спроби роздмухати сьогодні в Україні антизахідні настрої працюють лише в інтересах Росії, - наголосив у Facebook Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк у день візиту до Києва Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель. 

Він зазаначив, що це останній візит Меркель як глави уряду Німеччини.

Арсеній Яценюк подякував пані Федеральному канцлеру «за все добре, що вона зробила для наших відносин і на підтримку України»: «Історія все розставить на свої місця. Роль Ангели Меркель у захисті нашої держави має принципове історичне значення».

«Це не означає, що в рамках моєї співпраці з пані Меркель чи німецькими партнерами не було принципових дискусій і незгод. Я був і залишаюся переконаним, що спроби Берліна «зрозуміти» Путіна - марні, «Північний потік 2» - це стратегічна пастка для Європи, а реалізація усіляких «формул», які в рамках мирного процесу врівноважують жертву та агресора, приречені на провал», - наголосив він.

Водночас, підкреслив Арсеній Яценюк, він «також чітко розрізняє» дискусію з партнерами і боротьбу з ворогом та агресором»:«Численні свідомі і несвідомі спроби роздмухати сьогодні в Україні антизахідні настрої працюють лише в інтересах Росії».

«Які б не були суперечки, Київ повинен берегти дружбу з Берліном і навпаки. Пані Меркель намагалася діяти саме за цією формулою. Все найкраще, що творить наші спільні двосторонні досягнення, треба брати в майбутнє і рухатися вперед», - написав Арсеній Яценюк.