Путін не готовий навіть до дискусії про виконання «Мінська». У зустрічі Зеленського з Путіним немає жодного змісту

Путін не готовий навіть до дискусії про виконання «Мінська». У зустрічі Зеленського з Путіним немає жодного змісту

12:15, 10 вересень 2021

Нам треба ставати сильнішими економічно, військово і політично. Настане той час, коли Росія ослабне, і наша переговорна позиція буде сильніша. Будь-яка інша позиція – це здача наших територій, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час включення в ефір каналу «Україна 24» в рамках Ялтинської Європейської стратегії. 

Арсеній Яценюк нагадав заяву Путіна, що той нібито готовий зустрітися з Зеленським, але без обговорення Криму, Донецька й Луганська: «А що тоді ми будемо обговорювати? Не бачу жодного змісту в цій зустрічі». 

Він наголосив, що ключовим повинно бути виконання Мінських угод в редакції, в якій вони написані - тобто «повернення українських територій Україні і звільнення українських територій від російських військ».

«Чи готовий сьогодні Путін до цієї дискусії? Він вже заявив про те, що він не готовий навіть про це говорити», - наголосив він.

Відтак, підкреслив лідер НФ, треба усвідомити, що «Мінськ» по факту мертвий: «Має йтися не про місце зустрічі, а про те, з чим зустрічатися і які ми реальні досягнення можемо отримати». 

Наразі, вважає він, Путін не піде на жодні поступки: «Станом на сьогодні український президент має усвідомити: нам треба ставати сильнішими тут щодня - економічно, військово і політично». 

«Настане той час, коли Росія ослабне, і наша переговорна позиція буде сильніша. І тоді це не буде диктат Росії, а тоді це буде переговорна позиція України з західниками, де ми щось доб’ємося», - сказав він. 

«Будь-яка інша позиція – це здача наших територій і здача наших позицій», - наголосив Арсеній Яценюк.