Друзям варто пробачати помилки. Але помилками наших друзів користуються вороги - Яценюк про заяву Кальюлайде щодо «світлових років»

Друзям варто пробачати помилки. Але помилками наших друзів користуються вороги - Яценюк про заяву Кальюлайде щодо «світлових років»

17:53, 12 вересень 2021

Якби під час совєтської окупації домінували настрої, що Естонія стане вільною країною в світлові роки, то декларація Веллеса про невизнання окупації Естонії, Латвії і Литви  залишилась би тільки на папері, - написав прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у Facebook

Він зазначив, що російський пропогандистський ресурс поширив позицію президента Естонії Керсти Кальюлайд про «світлові роки до вступу України в ЄС». 

«Естонія наш друг. Справжній. Тому друзям варто пробачати помилки. Щоправда, помилками наших друзів користуються наші вороги», - написав лідер НФ.

«Ми адекватні люди і розуміємо, що це не станеться завтра. Але це наш вибір і наше прагнення. Шлях складний і довгий. Але єдино вірний і праведний», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Якби під час совєтської окупації домінували настрої, що Естонія стане вільною країною в світлові роки, то декларація Веллеса про невизнання окупації Естонії, Латвії і Литви, яку США прийняла в 1940 році, залишилась би тільки на папері, підкреслив він. 

«Але наші брати вибороли свою незалежність. Як і ми. І Незалежність вибороли, і захистили її, і в ЄС вступимо», - наголосив лідер НФ. 

«Тільки той, хто йде і бореться, - досягає і перемагає. Разом ми тільки сильніші», - написав Арсеній Яценюк.