ГПУ повинна допитати всіх фігурантів журналістських розслідувань Тетяни Чорновол, – Арсеній Яценюк

ГПУ повинна допитати всіх фігурантів журналістських розслідувань Тетяни Чорновол, – Арсеній Яценюк

11:16, 25 грудня 2013

Генпрокуратура повинна допитати всіх фігурантів журналістських розслідувань Тетяни Чорновол, на яку було вчинено жорстокий напад у ніч на 25 грудня. Про це голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив журналістам біля ГПУ після зустрічі з генпрокурором.

Він наголосив, що напад на Тетяну Чорновол «був пов’язаний виключно з журналістською діяльністю»: «У цьому немає сумніву».

Арсеній Яценюк нагадав, що Тетяна Чорновол проводила десятки розслідувань щодо високопосадовців.

«Генеральний прокурор зараз проводить колегію і зробить заяву, що він особисто бере цю справу під контроль», - повідомив Арсеній Яцеюк.

Він продемонстрував відеореєстратор із авто журналістки: «Ми його знайшли. Тут зафіксовано, як за Танею стежили, як намагалися зупинити. Фактично, тут є основна доказова база, щоб знайти всіх».

За його словами, він передав генпрокурору флешку з записом із відеореєстратора.

«Генпрокуратура повинна допитати усіх фігурантів журналістських розслідувань Тетяни Чорновол», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Це не хуліганство, це жорстоке побиття, пов`язане з професійною діяльністю», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також повідомив, що під час зустрічі з генпрокурором було обговорено питання, що треба «негайно зробити все для того, щоб захистити журналістів і почати реальні кримінальні розслідування щодо євромайданівців, яких переслідують бандити по країні».