Зеленський недооцінює ситуацію з офшорним скандалом

Зеленський недооцінює ситуацію з офшорним скандалом

23:53, 18 жовтень 2021

Володимир Зеленський недооцінює ситуацію з офшорним скандалом: “Якщо потрапляєш в історію, де шість сотень міжнародних журналістів розслідують офшори можновладців всього світу, до цього треба дуже серйозно відноситися”, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Хард з Влащенко» на телеканалі «Україна 24» 18 жовтня. 

Відповідаючи на запитання стосовно інформації журналістів щодо офшорних рахунків Володимира Зеленського, Арсеній Яценюк наголосив, що це питання вважає гострим, “в особливості, коли побачив на передовиці The Guardian фотографію українського президента разом із Путіним”.

Він наголосив, що вважає неправильною реакцію, яку порадили президентові Зеленському стосовно офшорного скандалу:

“Якщо потрапляєш в історію, де шість сотень міжнародних журналістів розслідують офшорні скандали і офшори можновладців всього світу, і потім починається череда імпічментів, відставок, програшів виборів, - до цього треба дуже серйозно відноситися. В особливості якщо там пролунало твоє прізвище”, - підкреслив він. 

Президент, зазначив Арсеній Яценюк, мав би звернутися, наприклад, до незалежного агентства «Кролл», аби вони провели повний аудит: “Якщо з’ясується, що не сплатив податки, треба чесно це визнати. І або заплатити, або це було законно. Це вже дискусія”. 

“Це взагалі по суті неправильно – мати офшорну компанію. В мене немає офшорної компанії. В мене немає іноземних активів. В мене немає іноземної нерухомості. У мене немає іноземних паспортів. І я про це говорю, тому що я знаю, що це правда. Дуже важливо, щоб так само президент будь-якої країни, і України в першу чергу, сказав: “Я вважаю, що мати офшори – це неправильно, це аморально. Тому я закрив цей офшор і я показую, що в мене все чисто”. Якщо там все чисто”, - сказав лідер НФ.

Твердження, що офшорна компанія – це тільки для того, “щоб ховатися від диктаторів”, - це неправда, підкреслив він: “Офшорні компанії використовували для того, щоб не платити податки, а потім почали їх використовувати для того, щоб відмивати гроші. І саме тому весь світ повстав проти того, щоби були легалізовані механізми відмивання грошей і несплати податків”.