Імпорт електроенергії з Росії і Білорусі – диверсія проти України. Оцінку діям влади має дати суспільство

Імпорт електроенергії з Росії і Білорусі – диверсія проти України. Оцінку діям влади має дати суспільство

16:26, 28 жовтень 2021

Продаж на аукціоні "Укренерго" права на імпорт електроенергії з Росії і Білорусі в обсягах, що покривають 15 відсотків споживання України, - це прямий шлях до втрати нашої енергетичної незалежності, яку ми виборювали з 2014 року, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у дописі на Facebook.  

Перед початком зими вся країна дізналася, що влада повністю провалила підготовку до опалювального сезону, підкреслив він: «Вугілля на складах практично немає. Наявні залишки не дозволяють енергетичній системі нормально пройти піковий зимовий період споживання електроенергії. Газ за дешевими цінами не закупили, завдавши збитків розміром з оборонний бюджет».

Тепер країну знову штовхають в обійми Росії:

«Для Путіна електроенергія, газ і вугілля є всього лише інструментами ведення війни. Спочатку ти отримуєш дешеві ресурси – а потім залишаєшся без частини своєї території», - наголосив лідер НФ. 

«Очевидно, що Україну ведуть у той самий зашморг, з якого країна зі шкірою виривалася у 2014-16 роках», - підкреслив він. 

«Не підготувати енергетичний сектор до зими - це не просто недбальство Провалити закупівлю вугілля - не просто непрофесійність. Навіть не помилка. Це пряма диверсія проти нашої Незалежності», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Він підкреслив, що сьогодні Україна своїми грошима підтримує диктаторські режими Путіна і Лукашенка.

Арсеній Яценюк нагадав, що наші держави-партнери, зокрема, країни Балтії, які просили не фінансувати режим Лукашенка, «сьогодні мають право поставити питання: з ким Україна, якщо ми посилюємо тих, хто дестабілізує ці держави і проводить дику агресивну політику в регіоні». 

«Радити цій владі щось вже немає сенсу. Оцінку її діям має дати суспільство», - підкреслив лідер НФ.