Із кожним роком українська мова відновлює свій природній простір. Цей процес не зупинити

Із кожним роком українська мова відновлює свій природній простір. Цей процес не зупинити

14:23, 09 листопад 2021

Українська оберігає і надихає нашу націю до боротьби і розвитку. Саме тому так важливо захищати і розвивати мову, -  підкреслив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у День української писемності та мови. 

«Пишаюся тим, що нашими зусиллями було ухвалено закон про державну мову. Це документ стратегічного значення, який відповідає кращим європейським стандартам. Завдяки закону маємо цілу низку інновацій, які слугують утвердженню і поширенню української мови», - наголосив він. 

На жаль, сьогодні влада не робить достатніх зусиль для дотримання законодавства про державну мову, ігноруються його вимоги, підкреслив Арсеній Яценюк: «А дехто у владі щораз заявляє про необхідність пом‘якшення норм мовного законодавства. Днями «слуги» разом з ОПЗЖ знову почали процес повернення російської у заклади вищої освіти».   

«Марні їхні зусилля. З кожним роком українська мова відновлює свій природній простір. Цей процес не зупинити», - наголосив він. 

Найкращим свідченням цьому, зазначив Арсеній Яценюк, є вчорашні результати фонду «Демократичні ініціативи»: «78% українців вважають українську мову рідною. Серед молоді до 30 років цей показник сягає 83%».