ЄС проводить таке ж облаштування кордону, яке Україна почала 2015 року

ЄС проводить таке ж облаштування кордону, яке Україна почала 2015 року

08:08, 13 листопад 2021

Країни ЄС почали будувати такий самий державний кордон, який почала зводити Україна за прем’єрства Арсенія Яценюка. Про це екс-Прем’єр-міністр сказав у програмі «Свобода слова» Савіка Шустера на телеканалі «Україна» 12 листопада.

Арсеній Яценюк нагадав, що на посту глави уряду в 2014 році заявив про план облаштування державного кордону, а в 2015-му почали його будувати.

Зведення державного кордону було дискредитовано через те, що з Яценюком «просто боролися як з політичним опонентом, щоб змістити з посади прем’єра»: «Але  дискредитовували не просто прем’єр-міністра, - дискредитовували взагалі ідею будівництва державного кордону”.

“Хто були на перших шпальтах (з дискредитаціі кордону - ред.)? Росія. Які телеканали в Україні виступали проти будівництва державного кордону? Це колишній медведчуківський пул. Хто найбільше верещав з приводу будівництва державного кордону України? Лавров та інша компанія з російського МЗС”, - сказав він. 

Він зазначив, що уже 5 років тому пішов з посади, а заплановане ним облаштування кордону не завершене: “Тільки на 50% побудований державний кордон”. 

Водночас, підкреслив він, нинішній міністр МВС все ж заявив про необхідність облаштування державної межі. 

Арсеній Яценюк також розповів, як 2015 року під час засідання ради Європейський Союз-Україна Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні, заявила, що вони “повністю НЕ підтримують ідею” щодо зведення кордону:

“Пройшло всього-на-всього п’ять років. І зараз Європейський Союз – Латвія, Литва, Естонія, Польща, - будують такий самий державний кордон, який почали будувати ми”.