Заява про тисячу гривень за вакцинацію - не боротьба за життя людей, а підтримання падаючого рейтингу

Заява про тисячу гривень за вакцинацію - не боротьба за життя людей, а підтримання падаючого рейтингу

00:58, 16 листопад 2021

Тисячу гривень вакцинованим влада вирішила видавати з однією метою – підтримання свого падаючого політичного рейтингу. Ось їхня мотивація. А не боротьба за життя людей, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Час Голованова” на телеканалі "Україна 24” 15 листопада. 

“Коронавірус – це дуже велика біда. А те, як влада боролася з цією бідою, - це просто верх безвідповідальності”, - сказав він.

Сьогодні Україна по рівню вакцинації серед країн Європи третя з кінця, наголосив він. А за смертністю - друге у світі: “Це і є реальність. Люди втрачають життя”.

Арсеній Яценюк підкреслив, що рішення виплачувати тисячу гривень повністю вакцинованим - правильне, проте запізніле: “Це рішення треба було приймати декілька місяців тому”. До прикладу, в США ухвалили рішення про фінансові стимули вакцинації ще торік. 

Арсеній Яценюк підкреслив, що якби заява про видачу 1000 грн мала на меті підвищити рівень вакцинації, то це треба було робити декілька місяців тому, а то й на початку року:

“Основна мотивація – це не боротьба за життя людей. Основна мотивація – це боротьба з падаючим рейтингом Володимира Зеленського і влади”.

“В Україні тисяча – це магічна цифра. Кожен раз хтось роздає по тисячі українцям. Пахне це з їхнього боку популізмом”, - додав він.

“Я б хотів, щоби це була відповідальність за життя людей: щоб люди вакцинувалися, щоб у людей був кисень, українські медики отримували відповідну заробітну платню”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Вакцинація не може проводитися лише через те, що віддають тисячу гривень, наголосив він: “Потрібні широка інформаційна кампанія, пояснення, доведення”.

Окрім того, підкреслив він, заклик президента витратити ці кошти на фітнес-клуб чи кінотеатр “виглядає абсурдно з тієї точки зору, що зараз пандемія: “Тисячу гривень видають для стимулювання того, щоби збиралося якомога більше людей, і вакцинованих, і невакцинованих, і збільшувалася кількість заражень? Тобто, там у суті навіть є абсурд - не в словах, а в діях. Це свідчить про те, що там навіть немає фахових людей”.