Арсеній Яценюк про дзвінок Меркель Лукашенку: Не туди треба дзвонити, а Путіну

Арсеній Яценюк про дзвінок Меркель Лукашенку: Не туди треба дзвонити, а Путіну

19:59, 20 листопад 2021

Так звана “міграційна криза” - спецоперація російського ФСБ проти ЄС і України. Меркель треба було дзвонити не Лукашенку, а Путіну, - підкреслив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю “Німецькій хвилі”.

Арсеній Яценюк наголосив, що важливо не допустити, аби Путін з Лукашенком “далі використовували нещасних людей у своїх геополітичних цілях”.

Стосовно дзвінка канцлера Німеччини Ангели Меркель Лукашенку, він підкреслив: “Я не підтримую цей крок”.

“З одного боку, це легітимізація цього незаконно призначеного диктатора. З іншого боку - не туди треба дзвонити. Путіну потрібно дзвонити, він відповідальний за ці речі”, - наголосив він. 

“Ключове – не дати їм можливості далі розгортати цю так звану «міграційну кризу», а по факту - спецоперацію російського ФСБ проти Європейського Союзу і України”, - сказав Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості уникнути такої ситуації на українському кордоні:

"Якщо вони прийдуть на український кордон, тут українські правоохоронні органи і українська Держприкордонслужба можуть чинити тільки по-одному – по закону. У них немає інших опцій. А закон не дозволяє їм перетнути український кордон”.