Арсеній Яценюк закликав президента Зеленського не провокувати Україну до внутрішнього протистояння

Арсеній Яценюк закликав президента Зеленського не провокувати Україну до внутрішнього протистояння

23:58, 26 листопад 2021

“Пане президенте, не пробуйте домовитися з росіянами, як колись ви хотіли пускати воду в Крим, робити спільні інспекції ЗСУ із Росією і проводити вибори в Донецьку і Луганську на догоду Росії. Не провокуйте Україну до того, щоб було внутрішнє протистояння”, - звернувся Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк до Володимира Зеленського в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на каналі “Україна”. 

За словами Арсенія Яценюка, нещодавно журналіст зі США опублікував дані, що інформація про так звані плани на державний переворот, про які говорив під час пресконференції президент Зеленський, була взята з “перехоплення телефонних розмов якихось трьох міліціонерів, які втекли з України і знаходяться в Криму, і ще якогось феесбешника про те, що вони думають, яким чином зробити державний переворот”.

“Думаю, що це, м’яко кажучи, несерйозно. І несерйозно те, що сьогодні заявив Володимир Зеленський”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк назвав це “ще однією технологію: “Єдина людина, яка провокує цей так званий державний переворот, - це може бути тільки сам Володимир Зеленський”.

“Пане президенте, не пробуйте домовитися з росіянами, як коли ви хотіли пускати воду в Крим. Як ви хотіли в свій час, щоб були спільні інспекції українських Збройних Сил з Росією. Як ви хотіли у свій час проводити вибори в Донецьку і Луганську на догоду Росії”, - звернувся Арсеній Яценюк до Володимира Зеленського.

“Пане президенте, не провокуйте Україну до того, щоб було внутрішнє протистояння”, - наголосив Арсеній Яценюк.

У сьогоднішній ситуації, наголосив він, президент мав би “звернутися до всіх сил: політичних, економічних, фінансових”, з тим, що країні потрібна єдність: “Що він не шукає ворогів, а шукає союзників для порятунку і захисту України”.

“От що чекала Україна від Володимира Зеленського. А він шукає ворогів і проявляє свою слабкість, що є неприпустимим у сьогоднішніх умовах”, - сказав Арсеній Яценюк.