Прямі переговори Зеленського з Путіним - це абсолютно неприйнятна, неправильна, антидержавна ідея

Прямі переговори Зеленського з Путіним - це абсолютно неприйнятна, неправильна, антидержавна ідея

16:20, 01 грудень 2021

Прямі переговори Зеленського з Путіним -  це абсолютно неприйнятна, неправильна, антидержавна ідея, яка призведе виключно до поразки українських позицій, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк у коментарі ЗМІ в кулуарах КБФ 1 грудня.

Арсеній Яценюк наголосив, що є категоричним противником будь-яких прямих перемовин Володимира Зеленського з російським президентом, “який агресором і міжнародним злочинцем”.

“Це той формат, який хоче Росія. Росія хоче відкинути повністю наших західних союзників і щоби Україна з Росією залишилася один на один. Далі наші західні союзники скажуть: “так це ж було рішення України, це ж Зеленський сам захотів говорити один на один, значить, наша допомога їм не потрібна”. І це саме та модель, про яку мріє Путін”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Ще одне питання, наголосив він, - які теми для переговорів можуть бути: "Про що Зеленський хоче розмовляти з Путіним? Йому ж Путін вже сказав, що не буде говорити про Крим, а про Донецьк і Луганськ він буде говорити тільки на підставі Мінських угод у російському тлумаченні. “Червоні лінії” він вже Зеленському виставив – що Україна не може бути членом НАТО і ЄС”.

“Тобто, про що Зеленський взагалі хоче говорити? Якщо Зеленський хоче просто відео можливість зустрічі з Путіним, як вони, в принципі, люблять, - це ніщо інше, як реальний підрив українських позицій”, - наголосив він.

“Це взагалі антиукраїнська і антидержавна дія – те, що заявив сьогодні Зеленський, що він хоче прямих перемовин з Путіним”, - підкреслив Арсеній Яценюк.