Арсеній Яценюк на КБФ: Україна вперше зіткнулася з таким рівнем популізму, як сьогодні

Арсеній Яценюк на КБФ: Україна вперше зіткнулася з таким рівнем популізму, як сьогодні

17:32, 01 грудень 2021

Вперше Україна зіткнулася з таким рівнем популізму. Думаю, Україна доведе, що популізм, необільшовизм і неправда – це не той шлях, який приведе Україну до успіху, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк, відкриваючи КБФ 1 грудня.

Він підкреслив, що українська влада повинна проводити дуже складну і важливу роботу всередині країни:

“Це не просто слово реформи, а це історичні зміни, яких потребує сьогодні Україна”.

Шлях України до успіху, за його словами, – це в першу чергу сильні інститути, насамперед українська армія.

“Українська демократична система – це незалежний парламент, справжній уряд і відповідальний перед своїм народом президент. Демократія і право кожного українця обирати і бути обраним. Можливість для народу висловлювати свою позицію на виборах. Натомість референдуми, які пропонуються зараз, - це ніщо інше, як політична маніпуляція і частина комбінації, як знищувати демократію”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк також підкреслив важливість свободи слова, вільних медіа і журналістів, та вільної економіки, що відповідає найвищим стандартам Європи. 

"Основне – вільна Україна. Україна об’єднана. Об’єднана незалежно від мови чи віросповідання. Об’єднана незалежно від того, хто де народився і в кого які політичні погляди. Об’єднана для одного – для того, щоб Україна йшла вперед”, - наголосив він.

“Об’єднання патріотів – це і є той шлях, як захистити Україну від Росії і як зробити Україну однією з найсильніших країн”, - підкреслив Арсеній Яценюк.