Волонтерство - це про український дух і нашу силу - Арсеній Яценюк в міжнародний день волонтера

Волонтерство - це про український дух і нашу силу - Арсеній Яценюк в міжнародний день волонтера

14:22, 05 грудень 2021

Волонтерство - це про український дух. Про нашу "останню барикаду". Про нашу силу, яка живить наше суспільство і нашу державу, - написав у Facebook  Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у міжнародний день волонтера.

Арсеній Яценюк підкреслив, що 2014-го, коли в нас хотіли вкрасти  державу, -  захищати країну встали звичайні люди:

«Вчорашні медики, інженери, вчителі, фермери, бізнесмени, - люди всіх професій стали одним цілим, об'єднаним метою і вірою». 

«Хтось взяв зброю і став воїном, хтось закуповував каски і бронежилети, хтось передавав солдатам тепловізори, хтось збирав теплий одяг переселенцям, хтось розвозив їжу нужденним, а хтось просто клав солодощі, куплені для дитини, у корзину з написом "Для воїнів". Тому що там, на передовій, ми були і є всім серцем разом із нашими  захисниками», - написав він. 

У перекладі з французької "волонтер" означає доброволець, зазначив Арсеній Яценюк:

«У цьому сенсі наші революції - це теж волонтерство, коли люди на руках виносили нашу країну зі страшних пасток, приготованих Росією». 

«Щиро дякую людям доброї волі, які присвячують своє життя справам благородним, амбітним, справам честі й високої мети», - написав Арсеній Яценюк.