Головний гарант нашої незалежності – наш український солдат

Головний гарант нашої незалежності – наш український солдат

10:14, 06 грудень 2021

Головний гарант нашої незалежності й головна стримуюча сила для окупанта – наш український солдат, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у День Збройних Сил України.

Ми знаємо, що стається з країною, у якої зруйнована власна армія, підкреслив він: «Ми прожили цей драматичний досвід сім років тому. Росія окупувала Крим, захопила Донецьк і Луганськ».

«Ми знаємо, якою є країна з відновленими Збройними Силами, патріотичним особовим складом, загартованими у боях офіцерами і солдатами. Ворога зупинено, державну незалежність захищено», - наголосив Арсеній Яценюк.

Сьогодні, підкреслив він, біля кордонів України більш ніж стотисячна армія добре озброєних загарбників: «Російська гієна клацає зубами на нашу державу вздовж тисяч кілометрів кордону, мріючи поглинути нас і відтворити деспотичний радянський союз на чолі з Москвою».

«Нам, українцям, не важко уявити за останні роки, що відчували народи Європи у 1939-му, коли орди нацистів стояли на кордонах Польщі, готуючись почати криваву Другу світову», - підкреслив він. 

Арсеній Яценюк звернувся до українських захисників: «Ви захищаєте Україну від рабства, деспотії і безправ’я. Ви захищаєте нас від нових голодоморів, катівень і геноцидів».

«Дякуємо вам, наші захисники. Вічна пам'ять полеглим. Вічна слава живим. Молимося за вас, молимося за Україну!» - написав Арсеній Яценюк.